Wat wil je weten?
Copyright © MvD. Alle rechten voorbehouden.  
RECEPTEN.
AFVALLEN.
DETOX.
OVER MIJ.
CONTACT.
WELKOM - Voeding & Huidpraktijk.
BEHANDELINGEN.
PRODUKTEN.

Snelle erwtensoep

Koude gazpacho soepjes

Spinazie-broccoli soep

Oosterse paddestoelen bouillon

Pompoensoep

Kikkererwtensoep

Tomatensoep met balletjes

Begin vandaag nog met gezond en voedzaam eten!

In deze categoriën zijn alle recepten onderverdeeld. Neem eens een kijkje en doe wat inspiratie op.

 

Wat wil jij graag eten?

Kies je voedingscategorie !

SOEP
Klik voor allergenen info!

Kook de kippenbouten in een pan water, tot ze goed gaar zijn. Zet ze even apart en bewaar de bouillon. Snijd de ui, knoflook, prei en zoete aardappel alvast klein en spoel de kikkererwten goed af.

Verhit de boter/olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, prei, zoete aardappel en de kurkuma.

 

Blus de smaakmakers af met een liter van de bouillon en voeg de kikkererwten toe. Laat alles even zachtjes koken en pureer dan de soep met een staafmixer. Breng eventueel nog wat meer op smaak met kippenbouillon en peper.

Pluk de kippenbouten fijn en doe het vlees samen met de peterselie (fijngesneden) bij de soep.

 

Smakelijk!

 

 

 

 

 

Snijd de ui fijn, pers de knoflook en fruit deze samen aan in wat olie. Blus af met de bouillon en de gepelde tomaten en doe dan ook de pompoen en de kruiden in de pan.

Laat het heel zachtjes koken. Als de pompoen zacht is, kun je de soep glad pureren met de staafmixer.

 

Voeg als laatste de room toe en breng eventueel nog wat meer op smaak met kruiden.

 

Simpel, maar heerlijk!!

 

 

Gazpacho!

Pompoensoep

Wat heb je nodig?

1 pompoen (in stukjes, zonder schil)

800 ml. gepelde tomaten (bio)

1 grote ui

2 tenen knoflook

150 ml. room

 

 

 

 

 

 

Pompoensoep

Kikkererwtensoep

Wat heb je nodig?

800 gr. kikkererwten

2 scharrel kippenbouten

2 prei

1 zoete aardappel

1 ui

2 tenen knoflook

 

 

 

 

 

 

Kikkererwtensoep

Ontvel de tomaten en was de rest van de groente. Snijd alle groente in grove stukken en pureer deze met een staafmixer of keukenmachine.

Pers de knoflook fijn en mix deze samen met de olie, azijn en wat peper en zout (naar smaak) door de groente heen. Zet het zeker een uur in de koelkast of mix er wat ijsklontjes doorheen als je niet meer kunt wachten.

Snijd een paar bosuitjes fijn en garneer hiermee de soepjes.

 

Gazpacho is bij mij altijd net weer anders van smaak, omdat ik nog al eens varieer met kruiden en groente. Heb je bijvoorbeeld nog bleekselderie liggen of andere kleuren paprika, mix ze er gerust doorheen. Net als verse basilicum, peterselie en koriander. En als je soep te dik is, kun je er wat water bij doen om de juiste dikte te krijgen.

 

Koude gazpacho soepjes

Wat heb je nodig?

8 ontvelde tomaten

1 rode paprika

½ komkommer

½ rode peper

2 tenen knoflook

 

 

 

 

 

 

 

Gezonde groene soep!

Was de spinazie en de broccoli en snijd de broccoli in roosjes. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een soeppan even aan in een beetje olie. Blus het af met 1,5 liter water.

Doe de broccoliroosjes en de bouillonblok in het water en kook het zachtjes, tot de broccoli zacht is. Draai het vuur uit en gooi al de spinazie in de pan. Laat het even staan, tot dat de spinazie geslonken is. Roer tussentijds een keer door.

 

Kook ondertussen de eieren en rooster de pijnboompitjes tot ze bruin zijn in een droge koekenpan. Pureer de soep helemaal glad en breng eventueel nog wat meer op smaak met peper. Serveer met ei, pijnboompitten en geitenkaas.

 

Smakelijk!!

 

 

Spinazie-broccoli soep

Wat heb je nodig?

1 stronkje broccoli

1 300 gr. spinazie

1 ui

1 teentje knoflook

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin met alle groentes te snijden en de knoflook te persen. Fruit de ui en de knoflook in wat olie en blus het af met de bouillon. Nu mogen de tomaten en de rest van de groente erbij.

 

Laat het even zachtjes koken tot de groentes zacht genoeg zijn om het te gaan pureren.

 

Ondertussen kun je het gehakt kruiden met wat peper en zout. Plet de venkelzaadjes in een vijzel en kneed ze door het gehakt heen. Draai er kleine balletjes van, bak ze gaar en mooi bruin in wat olie en laat ze daarna goed uitlekken op een stuk keukenpapier.

 

Als de soep gepureerd is, kunnen de balletjes, de basilicumblaadjes en de kaas erin, wat room erop en klaar is de soep.

 

 

Tomatensoep met balletjes

Wat heb je nodig?

800 gr. tomaten (blik,bio)

2 rode paprika’s

1 winterpeen

2 stengels bleekselderij

1 l. groente bouillon

Een hand basilicumblaadjes

Een scheutje room

 

 

 

 

 

 

 

 

Snijd de ui, prei en wortel fijn en fruit deze een paar minuten in wat olie of roomboter. Pers/snijd de knoflook fijn en fruit ook deze even mee. Voeg de groente bouillon toe en daarna de erwten.

 

Laat het even zachtjes koken, totdat de groente zacht genoeg is om te pureren. Voeg nu de room toe en pureer alles met een staafmixer fijn.

 

Breng de soep eventueel nog wat meer op smaak met peper en garneer deze met gebakken spekjes en geitenkaas.

 

 

Snelle erwtensoep

Wat heb je nodig voor 1 pan ?

500 gr. doperwten (diepvries)

2 preien

2 winterpenen

1 grote ui

2 tenen knoflook

 

 

 

 

 

 

 

 

1 l. groente bouillon

4 el. crème fraiche

100 gr. ontbijtspek

50 gr. geitenkaas

peper

 

 

 

 

 

 

 

1 l. groente bouillon

1 tl. tijm

2 tl. kurkuma

Een handje verse basilicum

3 el. rijstolie/kokosolie

 

 

 

 

 

4 tl. kurkuma

Handje verse peterselie

Peper

2 el. roomboter of rijstolie

Eventueel kippenbouillon blokken

 

 

 

 

 

Een scheut olijfolie

Een scheutje rode wijnazijn

Peper/zout

Bosui optioneel/garnering

 

 

 

 

 

 

 

4 eieren

125 gr. zachte geitenkaas

Handje pijnboompitten

1 (bio)groente bouillonblok

 

 

 

 

 

 

 

Een handje Parmezaanse kaas

300 gr. rundergehakt

Een ui

2 tenen knoflook

1 tl. venkelzaad

Peper en zout

Kokosolie

 

 

 

 

 

 

 

Voedingsadvies Workshops Recepten Van Groen tot Graan Veghel

Kook de glasnoedels zoals op de verpakking staat en zet het even apart. Snijd de gember klein en pers de tenen knoflook.

Snijd de shiitakes en paddestoelen in plakjes en fruit deze even aan in een beetje olie samen met de knoflook en gember. Blus het af met de groentebouillon.

 

Was de taugé en doe deze alvast in de bouillon. Dop de boontjes en kook ze eventueel even voor in een andere pan of doe ze in de bouillon en laat deze wat langer koken.

 

Snijd de bosuitjes in ringetjes, voordat je ze ook in de bouillon doet. Breng de soep nog even wat meer op smaak met een scheutje sojasaus en doe als laatste de glasnoedels erbij.

 

 

 

Oosterse paddestoelen bouillon

Wat heb je nodig?

100 gram shiitakes

100 gram bospaddestoelen
100 gram sperziebonen

75 gram taugé

2 cm gember

2 tenen knoflook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 bosuitjes

½ pakje glasnoedels

1 ½ liter groentebouillon

Een scheutje sojasaus

1 el. (kokos)olie