Wat wil je weten?
Copyright © MvD. Alle rechten voorbehouden. Partners
VOEDING & DE HUID.
AANBOD.
RECEPTEN.
PRODUKTEN.
CONTACT.
WELKOM.
AFVALLEN.
DETOX.
STOP SUIKER.
WORKSHOPS.

 

Suiker

 

Suiker is tegenwoordig in onze maatschappij bijna niet meer weg te denken. Het wordt aan bijna al het van tevoren bereidde eten toegevoegd. Wij, maar zeker ook onze kinderen, eten steeds meer snoep, koek, ijs en drinken vooral suikerwater. 

 

Vroeger werd ons suikergebruik beperkt tot suiker uit onze koolhydraten, zoals die in fruit, groenten en granen. Deze koolhydraten werden door het lichaam langzaam afgebroken tot eenvoudige suikers, die konden worden opgenomen met de juiste snelheid. We noemen dit de langzame suikers.

Maar tegenwoordig hebben de fabrikanten geleerd hoe we voedsel kunnen bewerken, zodat het voor veel mensen aantrekkelijker, smakelijker en gemakkelijker te eten wordt. Want blijkbaar zijn bewerkte voeding gemakkelijker te verkopen, vooral aan jongeren. Deze bewerkte producten noemen we dan de snelle suikers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een goed voorbeeld hiervan is vruchtensap, waar de gezonde vezels uit worden gehaald en er extra suikers aan worden toegevoegd, zodat het door de consument dus aantrekkelijker wordt gevonden.

 

We zijn met z’n allen zo gewend geraakt aan dit zoete eetpatroon en zijn het heel gewoon gaan vinden. We blijven dan ook altijd maar meer en meer suiker toevoegen aan ons dagelijks eetpatroon.

 

Een goed voorbeeld hiervan is vruchtensap, waar de gezonde vezels uit worden gehaald en er extra suikers aan worden toegevoegd, zodat het door de consument dus aantrekkelijker wordt gevonden.

 

We zijn met z’n allen zo gewend geraakt aan dit zoete eetpatroon en zijn het heel gewoon gaan vinden.

 

Van alle geraffineerde suikers zoals:

 -Bietsuiker

 -Rietsuiker

 -Tafelsuiker

 -Basterdsuiker

stijgt je bloedsuiker snel.Je krijgt veel lege calorieën binnen, maar geen voedingsstoffen.

 

 

Wil je toch een gerecht zoet maken (ook hierbij geldt met mate), maar dan met natuurlijke suiker?

 

Probeer dit dan eens met:

 -Ahornsiroop

 -Palmsuiker

 -Agave-siroop

 -Dadelsiroop

 -Kokosbloesemsuiker

 -Stevia  

 

(Let goed op: er is veel nep stevia te koop)

 

Gebruik je liever honing? Gebruik dan wel een biologische. Hier is geen suiker aan toegevoegd en de bijen eten eigen honing in de winter ipv suikerwater.

 

 

Is suiker verslavend?

 

Geraffineerde suiker heeft een effect op ons lichaam dat te vergelijken is met drugs: we zijn er afhankelijk van geworden.

 

Denk maar eens aan de zoete dingen, die door velen dagelijks gebruik worden, zoals koek, peperkoek, snoep, chocola, cup-a-soup en kant-en-klare soepen, sauzen en maaltijden.

Deze producten hebben weinig of geen nuttige ingrediënten, ze vullen alleen maar je maag en geven je heel kort energie en vervangen zo het voedsel wat het lichaam wel hard nodig heeft.

 

De geraffineerde (snelle) suiker komt snel in je bloed terecht en het lichaam heeft geen kans om de hoeveelheid te verteren en wordt daarom omgezet in vet. In onze maatschappij wordt het helaas nog doodnormaal gevonden, maar op lange termijn is het wel erg schadelijk voor onze gezondheid. En dit kan zich uiten in verschillende symptomen.

 

 

 

 

 

 

Wat zijn de gevolgen?

 

Het is een hele verstandige beslissing om je suikerinname te minderen. Je zet de eerste stap naar een betere gezondheid. Je zult echt versteld staan hoe snel je jezelf veel beter gaat voelen.

Deze symptomen worden vaak (mede) veroorzaakt door teveel suiker in je voedingspatroon.

 

 

Wat kun je hier tegen doen?

 

Probeer zo natuurlijk mogelijk te eten, dat wil zeggen geen kant-en-klaar producten. Hier zit zoveel meer suiker in dan we vaak in de gaten hebben.

 

Dit lijkt misschien in eerste instantie lastig, maar het zal je verbazen hoe snel je hier gewend aan raakt. Gebruik alleen de natuurlijke suikers, zoals: palmsuiker, kokosbloesem suiker, agave siroop, ahorn siroop en stevia.

 

Sommige zijn gewoon te vinden in de supermarkt en anders zijn ze zeker te vinden in biologische supermarkten. Maar probeer ook eens iets te zoeten met dadels, bananen, kokos, rozijnen of ander gedroogd of vers fruit. Zo heb je namelijk voor een cake, koekjes of taart helemaal geen suiker nodig.

 

Je zult je snel veel beter voelen, krijgt meer energie, je eventuele overgewicht zal verdwijnen en ook je huid zal er veel mooier uit gaan zien.

 

 

Wil jij ook van je suikerverslaving af?

 

Dat kan met de “Lief voor je lijf” kuur, deze reset je je lichaam in 21 dagen!! 

Wat kun je verwachten?

 

 

“Investeer in je lichaam, je lichaam zal je dankbaar zijn!”

Recept Dadelcake

Deze heerlijke cake is gezoet met dadels en palmsuiker. Deze moet je geproefd hebben….

Recept ijsjes

Deze ijsjes zijn suikervrij, maar toch heerlijk zoet en zelfs gezond. Wat wil je nog meer?....

Als je dagelijks een fles frisdrank vervangt door water, scheelt dat 200 kcal per dag. Dit is bijna 10 kilo per jaar!

Meld je hier aan voor de Van Groen Tot Graan Facebook pagina en voor suikervrije recepten:

 

dadelcake
fruitijsjes

Meer info of contact opnemen ?

KLIK HIER !

Klik hier voor meer info over deze kuur