Wat wil je weten?
Copyright © MvD. Alle rechten voorbehouden. Partners
VOEDING & DE HUID.
AANBOD.
RECEPTEN.
PRODUKTEN.
CONTACT.
WELKOM.
AFVALLEN.
DETOX.
STOP SUIKER.
WORKSHOPS.

MIJN DETOX !

Een verslag van mijn eigen detox-week

 

 

de beste reispartner

Komende maandag ga ik weer goed voorbereid aan mijn detox weekje beginnen. Ik heb lekker veel groente, fruit, gedroogd fruit, zilvervliesrijst, verschillende peulvruchten, quinoa, amandelen, lekkere groentesappen, reinigende specerijen en verse kruiden in huis om de eerste dagen zeker goed door te komen. Ik moet straks alleen nog even op pad voor mijn favoriete detox thee.

 

De ontgiftingskuur is heel goed te doen, als je het goed voorbereid. Ik heb er alweer zin in! Even een weekje extra aandacht voor mijn lijf en mijn gezondheid.

Dag 1

Vandaag ben ik van start gegaan. Ik ben vanmorgen begonnen met een groot glas lauw water met citroensap, omdat dit de vetverbranding stimuleert en het de lever helpt ontgiften. Daarna heb ik een lekker ontbijtje gemaakt van quinoa, banaan, kokos, amandelen en verschillende zaadjes en pitjes. Tussendoor heb ik nog een detox thee en een groot glas wortelsap gedronken.

 

Mijn lunch van vanmiddag was deze heerlijke salade van 1 strokje witlof, 1 geraspte wortel, een hand gemengde sla, 2 mandarijnen, 1 el. hennepzaad, een klein handje rozijnen, een paar amandelen, een klein handje pittenmix, 1 el. olijfolie en 1 el. appelazijn.

 

Zoals je ziet helemaal geen straf zo’n detox!! De eerste dagen van de kuur merk ik nog nooit veel aan mijn lijf, omdat mijn lichaam gewend is aan veel groente, fruit en volle granen. Ook suiker krijg ik niet veel binnen, omdat ik altijd natuurlijke zoeters gebruik.                       

 

Dag 2

De tweede dag van mijn detox ben ik begonnen met deze groene smoothie van 3 mandarijnen, 1 peer, 1 stengel bleekselderie en een paar flinke handen spinazie. Donkergroene bladgroenten zitten bomvol met mineralen en bevorderen het reinigingsproces. Wat het ontgiften ook vermakkelijkt is veel (2 liter) water drinken, voldoende bewegen én voldoende rust!

 

Ik zou intensief sporten een week uitstellen, een wandeling in de frisse lucht past veel beter in deze kuur.

 

 

Dag 3

Ik voel me vandaag niet helmaal top, een beetje alsof er een griepje aan zit te komen. Ik weet dat dit bij de kuur kan horen, dus ik ga gewoon door met reinigend eten en drinken. Ik heb bijvoorbeeld wat extra groentesap en verse jus gedronken.

 

Als je niet helemaal fit bent, krijg je vaak behoefte aan zoetigheid, dus heb ik ’s-middags een schaaltje met wat gedroogd fruit, amandelen, zaden en pitjes voor bij de vanille detox thee gemaakt.

’s-Avonds heb ik een lekker stoofpotje van peulvruchten gemaakt en heb hier wat rauwkost bij gegeten. Ik voel me al wat beter en ga er gewoon vanuit dat ik me morgen weer top voel!

 

 

Dag 4

Ik voel me alweer beter vandaag. Mijn lichaam is echt aan het ontgiften, dat merk ik onder andere aan de lichte jeuk, die ik heb over heel mijn lijf. Vanavond heb ik vrij gehouden om lekker te ontspannen in bad. Ik heb er een groot glas appelazijn ingedaan, dat stimuleert mijn lichaam om gifstoffen uit te zweten. Appelazijn heeft trouwens heel veel voordelen voor je gezondheid.

 

Als je last hebt van acné, eczeem of schimmels kan regelmatig baden wonderen doen. Als je het drinkt in water, kan dit het afvallen vergemakkelijken en helpt het je lichaam ontgiften. Zelf gebruik ik appelazijn om in mijn salades te doen, gezond en lekker fris.

Dag 5

Ik voel me erg fit, mijn buik is platter en ik voel dat ik een paar kilo ben afgevallen. Ik ben vanmiddag een flink stuk gaan wandelen en heb vervolgens deze lekkere lunch gegeten. Een rijstwafel met avocado en de salade van quinoa, kikkererwten, tomaat, zoete aardappel en olijven heb ik vanavond ook weer gegeten met een tomaten/pompoensoep.

Goed te doen zoals je ziet!

 

Dag 7

Vandaag alweer de laatste dag van mijn detoxweekje! Ik voel echt dat mijn lichaam heel veel nuttige en vooral levende voeding heeft gehad. Ik merk het aan mijn buik, huid en voel me een soort van bruisend, heb echt meer energie.

Ik ga morgen langzaam afbouwen, maar niet meteen veel vlees of brood eten. Waarschijnlijk een klein portie havermout met vers fruit en noten en ’s-middags een ei. Verder bijft het bij heel veel groente, vers fruit en groentesappen.

 

Het veel water en detox thee drinken blijf ik doen, voel me er echt goed bij. Bij mij werkt het het beste om drie keer per dag 2 grote glazen lauw water te drinken. Als ik net wakker ben, rond 10.00 en rond 14.00 en je merkt direct dat je er fitter van wordt.